Wil jij een full body workout, terwijl je staat te swingen op Latijns-Amerikaanse en internationale muziek? Volg dan Zumba!

Wat is Zumba?
Zumba is een op Latin geïnspireerde dans-fitnessles waarin Latijns-Amerikaanse en internationale muziek en dansbewegingen zijn verwerkt. Dit alles zorgt voor een dynamische, spannende en opzwepende fitnesstraining.

Tijdens de les versterk je je spieren en breng je je lichaam in vorm door de combinatie van snelle en langzame ritmes. Dit zorgt voor een unieke balans van cardio en spiertraining. De gecombineerde basisprincipes van aerobe training, intervaltraining en weerstandstraining zorgen voor een maximale calorieverbranding, allerlei cardiovasculaire voordelen en totale bodytoning!

De op cardio gebaseerde dansbewegingen bestaan uit eenvoudige passen die iedereen kan leren. Danservaring is totaal niet nodig! En omdat de Zumba les wordt gegeven in de sfeer van een gezellige party, heb je tijdens de les niet eens meer in de gaten dat je ook bezig bent met bodysculpting (bilspieren, benen, armen, romp, buikspieren, enz).

Waarom Zumba? 

 • Het is fun!
  Het is eigenlijk een training verpakt in een heel cool jasje. Je hebt zo’n lol tijdens de les, dat je niet eens in de gaten hebt dat je aan het trainen bent;
 • Het is anders!
  De muziek, de passen, de bewegingen, de les, de energie. De ervaring die je krijgt tijdens een Zumba les is gewoon uniek!;
 • Het is makkelijk!
  Zumba is bedoelt voor iedereen. Het maakt niet uit wat je conditie, achtergrond of leeftijd is. Iedereen kan mee doen dankzij de basispassenformule die in de les wordt gebruikt;
 • Het is effectief!
  Zumba is een op cardio gebaseerde workout met onderdelen van weerstandstraining en bodysculpting waarmee het hele lijf in vorm wordt gebracht en de conditie op peil wordt gebracht en gehouden.

Zumba Kids

Voor kinderen is er Zumba Kids.

Wil je weten of Zumba en/of Zuma Kids dit seizoen ook als wekelijkse les op ons rooster staat?
Kijk dan hier.