Bij Aerobics beweeg je actief op muziek in groepsverband. Tijdens de les werk je aan het verbeteren van je kracht, flexibiliteit, coördinatie en conditie. Je verbrandt vetten en koolhydraten, vormt je lichaam, versterkt je fysieke welzijn en verbetert je fitheid.

Een aerobics les bestaat uit verschillende onderdelen:

1. We starten de les altijd met een warming-up om ervoor te zorgen dat de ademhaling, het hart, de bloedsomloop en de spieren klaar zijn voor de inspanning die gaat volgen.

2. Na de warming-up volgt het cardio gedeelte van de les, dat het uithoudingsvermogen traint. Het cardio gedeelte van de les wordt afgesloten door de geleerde passen achtereenvolgend op een swingend nummer uit te voeren. Hierin kan je lekker al je energie kwijt!

3. Spierversterkende oefeningen en stretching volgen na het cardio gedeelte. We concentreren ons op verschillende spiergroepen en stretchen/trainen deze gericht door het uitvoeren van verschillende oefeningen, soms met materiaal.

4. We sluiten de les af met een cooling down. Deze zorgt voor ontspanning en bevordert de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam, wat de kans op spierpijn en blessures verkleint.

Aerobics 55+
Wij hebben speciale lessen voor senioren.
Iets minder intensief als de reguliere les, maar net zo leuk!

Wil je weten of Aerobics dit seizoen ook als wekelijkse les op ons rooster staat?
Kijk dan hier.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier.